Pretraživanje
Poslovnice:

AMCRO TEHNIKA d.o.o.

radno vrijeme: 8-16h subotom: 8-12h

BESPLATNI INFO TELEFON

0800 444 200

Prodajni salon i skladište
Pere Devčića 61
10290 Zaprešić
T. +385 (0)1 3314 207
   +385 (0)1 2992 629
   +385 (0)1 2987 435
F. +385 (0)1 3399 322

e-mail:
info@amcro-tehnika.hr


LOKACIJA (klikni na kartu):

Rolo garažna vrata


 • Osnovno područje primjene rolo vrata jesu industrijski i poslovni objekti, radionice, automehaničarski servisi, skladišni prostori, proizvodne hale, a mogu se ugrađivati i kao garažna vrata za stambene objekte s manjim ili većim brojem korisnika.
 • Bitna prednost u odnosu na sekcijska vrata je što rolo vrata omogućavaju bolju iskoristivost prostora.
 • To je vrlo značajno kad ne postoji dovoljno prostora ispred garaže ili je garaža male dubine ili je bitno da prostor na stropu ostane slobodan pošto se vrata podižu okomito i nema stropnih vodilica.

 • Karakteristike:
 • aluminijska rolo vrata izrađena su od lamela visina 77 ili 100 mm
 • varijante bez toplinske izolacije ili sa toplinskom izolacijom gdje su lamele punjene poliuretanskom jezgrom debljine 19 mm što daje vratima odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju uz dodatnu prednost energetske učinkovitosti
 • izvanredni izgled vrata postiže se pomoću različitih boja lamela i postavljanja posebnih lamela s prozorima ukoliko je u prostoriji potrebna dnevna svjetlost ili perforiranih lamela ukoliko je potrebno odzračivanje
 • lamele se izrađuju u tri standardne boje (bijela, smeđa i siva), uz mogućnost izbora i drugih boja prema RAL karti
 • ugradnjom rolo vrata smanjuje se minimalno svijetla širina otvora, samo za širinu vertikalnih vodilica
 • može birati između sistema rolo vrata sa zatvorenom kutijom ili sa otvorenim sistemom bez kutije
 • donja lamela vrata dodatno je ojačana radi otpornosti na udare vjetra i ugradnje sistema za zaključavanje. Za vrata nije potrebno izvoditi prag, brtva na dnu vrata prijanja uz pod i nadoknađuje neravnine podloge.
 • rolo vrata se izrađuju po mjeri prema dimenzijama građevinskog otvora, a moguće ih je ugraditi na različite načine: na vanjsku fasadnu stranu s vanjskom kutijom zaštićenom od atmosferilija u koju se namataju lamele, na unutarnju stranu na AB nadvoj ili u sami otvor garaže između bočnih zidova

način ugradnje

načini ugradnje

Motori za podizanje rolo vrata:

Izbor tipa motora ovisi o veličini vrata, broju korisnika, kao i broju ciklusa otvaranja i zatvaranja vrata u toku dana.

 • Tubularni motori: Ugradnja unutar oktogonalne cijevi. Predviđeni za vrata manjih dimenzija s malim brojem ciklusa otvaranja. Upravljanje pomoću centrale s tipkom ili ključem ili s daljinskim upravljanjem. U slučaju nestanka el. energije postoji mogućnost deblokade s unutrašnje i vanjske strane. Vrata se u tom slučaju podižu ručno pomoću okretne ručice.
 • Centralni motori: Ugradnja na oktogonalnu cijev. Ugradnja motora s pomoćnim oprugama koje omoguæavaju ručno podizanje u slučaju nestanka el. energije. Preporuča se za vrata manjih i srednjih dimenzija s manjim brojem ciklusa otvaranja. Upravljanje pomoću centrale s tipkom ili ključem ili s daljinskim upravljanjem. Motori opremljeni s elektrokočnicom s mogučnošću deblokade s unutrašnje i vanjske strane.
 • Bočni motori: Monofazni ili trofazni bočni motor ugrađuje se na zid sa strane otvora i direktno pokreće osovinu bez pomoći opruga. Preporuèa se za industrijska rolo vrata velikih dimenzija i u slučajevima većeg broja ciklusa otvaranja. Predviđena je sigurnosna kočnica za blokadu vrata u slučaju zaustavljanja motora, te unutarnja deblokada u slučaju nestanka el. energije.

Dodatno se može ugraditi automatsko sigurnosno zaključavanje, kao i dodatni sigurnosni sistemi, infracrvene fotoćelije ili sigurnosni rub na dnu vrata, koji zaustavljaju vrata ukoliko naiđu na prepreku i sprečavaju ozljede ili oštećenja vozila.

 

način ugradnje

 

Comments are closed.